HGH FC:s fotbollsskola

Varje år deltar hundratals barn och ungdomar på HGH FC:s (Harplinge IK, Gullbrandstorps AIS och Haverdal IF) årliga Teknik- och sommarfotbollsskola på Tranevall i Harplinge. Under 4 dagar får killar och tjejer i åldrarna 6-13 år möjlighet att träna fotboll, träffa gamla och nya kompisar och inte minst ha roligt tillsammans.

HEM sponsrar även detta år fotbollsskolan i syfte att stödja det lokala föreningslivet för barn och ungdomar och fotbollsskolan är populärare än någonsin. Upplägget på HGH:s årliga fotbollsskola, som startades för minst 30 år sedan, är att barn i åldrarna 6-9 år deltar på förmiddagen medan 10-13 åringarna är på plats under hela dagen på Tranevall. Träning varvas med slalomövningar med fotboll, kickar, kompisskap med mera.

Veckan innehåller såklart mycket fotboll men är även ett tillfälle att hitta på roliga saker med nyvunna vänner. Deltagarna delas in i olika lag, bladat tjejer och killar, som under veckan samlar poäng i olika kategorier, allt från odning och reda, kompisskap till straffar och fotbollsmatcher. Veckan avslutas på torsdag med en final då varje lag får uppträda med ett sång/dans-nummer.

Grunderna för att vinna är en sammanvägd bild av att vara en bra kompis, delta aktivt, ordning och reda, att komma i tid samt hur laget presterat i varje delmoment. Det viktiga är att deltagarna har en bra och rolig upplevelse av veckan.

Ungdomsledare från klubbens äldre lag

En viktig del i upplägget är ungdomsledarnas roll som planerar och tränar barnen på fotbollsskolan. Ungdomsledarna har själva varit med på fotbollsskolan när det var yngre som nu kliver in i ledarrollen. Ungdomsledarna är ett viktigt inslag där de unga deltagarna ser vilket ansvar de äldre tar och vilket bidrag de ger tillbaka till fotbollsskolan.

Populär fotbollsskola

Alla barn är välkomna oavsett vilken klubb de tillhör och deltagandet ökar för varje år.

Fakta HGH FC:s fotbollsskola

Åldrar: 6-13 år

Plats: Tranevall, Harplinge

Datum: juni

HGH = Harplinge IK, Gulbrandstorps AIS  och Haverdal IF

Till HGH:s hemsida