Postlador.jpg

Checklistan för dig som ska flytta

Flyttkartonger, packning, rensning och adressändring. Ja, det kan vara en del att tänka på när du ska flytta. Här har vi samlat tipsen så att din flytt går så smidigt som möjligt och du slipper stå utan el i ditt nya boende eller får felaktiga fakturor framåt.

 • Anmäl din flytt till oss på HEM

  Meddela oss minst 14 dagar innan du ska flytta så slipper du stå utan el i ditt nya boende och att betala fakturor till boendet som du redan lämnat.

  Tips! Se till att ha din nya adress, eventuellt lägenhetsnummer och flyttdatum redo när du kontaktar oss så att vi enkelt kan hjälpa dig! 

 • Kontakta ditt elhandelsbolag

  Om du har valt ett annat elhandelsbolag än oss på HEM se till att flytta med dig ditt elhandelsavtal från ditt nuvarande till ditt nya boende. 

  Vad är skillnaden mellan elnät och elhandel?
  Jo, elen hem till dig består av två delar; elnät och elhandel. Elnätsavtalet är inte valbart, utan tecknas med det bolag som äger elnätet i det område som du bor i. De ser till att ledningarna går hela vägen hem till dig och att de underhålls så att elen kan komma till dig. Däremot kan du fritt välja vilket elhandelsbolag du vill köpa din el av, dvs den el du förbrukar.

 • Anmäl flytten till Skatteverket

  Meddela Skatteverket att du flyttar så att du hamnar på rätt folkbokföringsadress. Se även till att eftersända din post så att den inte hamnar i fel postlåda framöver och du slipper att få påminnelser på dina fakturor. 

 • Kontakta ditt försäkringsbolag

  Avsluta din befintliga hemförsäkring eller se till att flytta med den till ditt nya boende. Se till att jämföra olika försäkringsbolag innan du gör ditt val, här kan det finnas en och annan slant att spara!

 • Telefoni och bredband 

  Kontakta din leverantör av bredband och telefoni och säg upp eller flytta med till din nya adress. 

 • Flytthjälp och städ

  Har du fixat flytthjälp och städning? Fråga vänner och familj om hjälp eller boka en flyttfirma/städfirma. Ett tips är att ta in offerter från olika firmor innan du bokar tid! 

 

Flyttar du till villa? Kontakta oss om du har frågor kring fjärrvärme, sophantering eller trädgårdstunna, så hjälper vi dig!

Behöver du hjälp?

Då kontaktar du vår kundservice, så hjälper vi dig!