Textilåtervinning på våra återvinningscentraler

Visste du att du nu kan lämna in textilier och kläder du inte längre använder till återvinning på alla HEM:s återvinningscentraler?

Efter önskemål från både kunder och medarbetare har vi på HEM inlett ett samarbete med hjälporganisationen Human Bridge om insamling av kläder och textilier. 

Kärl för klädinsamling

Ambitionen är att ytterligare material alltså ska återbrukas och återvinnas istället för att förbrännas. På HEM arbetar vi ständigt för att minska andelen material som bränns så att allt mer produkter kan få ett längre liv och spara planetens resurser. Samarbetet med Human Bridge är en viktig del i detta arbete. Som en bonus bidrar insamlingen också till att ge människor runt om på jorden ett bättre liv genom Human Bridges välgörenhetsarbete.

Detta kan du lämna i textilinsamlingen

I textilinsamlingen behållare ska allt som lämnas vara rent och torrt. Du kan lämna följande:

  • Hela eller trasiga kläder
  • Alla typer av hemtextilier
  • Handväskor
  • Hela skor
  • Skärp
  • Hattar
  • Mjukisdjur

Exempel på vad vi inte tar emot är resväskor, mattor, trasiga skor och plastmaterial.

Våra återvinningscentraler

Varmt välkommen till våra fyra återvinningscentraler runt om i Halmstad kommun. Här kan du lämna ditt gamla kylskåp som slutat fungera, virke som är murket, målarfärg, däck med mera. Under respektive central kan du läsa mer om vad du kan lämna där samt se våra öppettider.

Mitt Hem - appen för HEM

Mitt HEM-appen - få koll på elförbrukning och sophämtning

Nu blir det möjligt för dig att få koll, förstå och styra din energianvändning direkt i din mobil. Dessutom blir den ännu enklare för dig att göra medvetna val, spara energi, sänka din elkostnad och komma igång med klimatsmarta vanor.

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.