Byta storlek och ändra din intervall

Storlek / Tömningsintervall

Här kan du enkelt byta storlek på din soptunna eller ändra tidsintervall för hur ofta vi ska komma och hämta dina sopor.

Byta storlek kostar en slant!

Men innan du ändrar vill vi göra dig uppmärksam på att det kostar 150 kronor för att byta storlek på din soptunna. 

Har du frågor eller funderingar? Chatta med oss här på hemsidan eller slå oss en signal på 035-190 190, så hjälper vi dig!

Våra återvinningscentraler

Varmt välkommen till våra fyra återvinningscentraler runt om i Halmstad kommun. Här kan du lämna ditt gamla kylskåp som slutat fungera, virke som är murket, målarfärg, däck med mera. Under respektive central kan du läsa mer om vad du kan lämna där samt se våra öppettider.

Förbered din sophämtning

För att sophämtningen här i Halmstad ska fungera finns det några tips och regler som är bra att känna till för dig. Här har vi samlat allt du behöver för att enkelt bidra till en smidig och hållbar sophämtning i Halmstads kommun.

Hämtdagar soptömning

I Halmstads kommun är det vi på HEM som ansvarar för sophämtningen. Vi arbetar för dig och vår gemensamma miljö. Sophämtningen är aldrig så aktuell som när den uteblir. Vår ambition är därför att minimera antalet avvikande hämtdagar. Vi tycker, precis som du, att det bara ska funka.