Renhållningsarbetare

Berätta kort om ditt jobb på HEM

Jag jobbar som sopgubbe hos HEM. Det är ett samhällsviktigt uppdrag där vi anvarar för att tömma sopor från hushåll, butiker, restauranger och företag. Jag kör ensam i en sopbil som kallas sidlastare, det innebär att jag använder en joystick för att manövrera soptunnorna vid tömning.

Varför började du jobba på HEM?

För mig är det delvis arbetstiderna som var väldigt attraktiva, att få möjligheten att köra kl 7-16 som lastbilschaufför är en dröm. Sedan är det också tryggheten i att jag vet om att HEM är ett stort och stabilt bolag som verkar för ett mer hållbart samhälle. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Utöver hållbarhetsperspektivet är det friheten. Att vi har frihet under ansvar, vi har själva möjligheten att lägga upp arbetet utifrån våra premisser i arbetet. Sedan är det självklart också mina kollegor! Vi har ett jättebra samarbete sinsemellan och hjälps åt att tömma varandras soptunnor ifall det skulle behövas. 

Vad är utmaningarna med ditt jobb?

En av de största utmaningarna vi har på min avdelning är samtalet med kunderna. Ibland kan det vara tufft att förklara att vi måste göra på vissa sätt eftersom vi är lagstyrda. Sedan gäller det att vara väldigt flexibel i sin körning eftersom det är en levande trafik. Du vet aldrig om den tilltänkta vägen blockeras av ett träd som fallit ned eller inte. 

Hur är HEM som arbetsplats?

Jag trivs jättebra! Jag tycker att cheferna är väldigt lyhörda och flexibla. Att det går att föra en dialog med sina chefer är för min del väldigt viktig och gör att jag känner mig sedd i arbetet. Sedan gäller det också såklart att göra sin röst hörd de gånger man har något man vill lyfta upp.

Manuel Gomez

Ålder: 33 år
Utbildning: Transportprogrammet i Halmstad
Bor: Vallås
Familj: Fästmö och en dotter
Intressen: Familjen och har även en ny hobby i plantering. Sedan gillar jag att vara ute och vandra i skogen. 
Läste senast: Chile dom sökte friheten av Giuseppe Bufalari

medarbetare hem

Våra medarbetare

Med över 80 olika yrkesroller har vi en bred variation av kompetenser inom bolaget. Lär känna några av våra medarbetare och ta reda på varför de har valt att arbeta på HEM och vad de gör om dagarna.

Lediga jobb HEM

Lediga jobb

Vill du också bli en vardagshjälte? Vi söker ständigt nya hjältar! Kolla vilka lediga jobb vi har ute just nu.