BA2_9238-1_HEM.jpg

Avfall

I Halmstad är det vi på HEM som tar hand om dina sopor. Vi hämtar sopor hemma hos dig och tar emot sopor som är lite större och kräver en annan hantering vid våra 5 återvinningscentraler runt om i Halmstad. Vi tycker att det ska vara enkelt att vara miljösnäll.

Halmstad är bra på sopor

I Halmstad är vi väldigt bra på att sortera vårt avfall. Vi omvandlar ditt avfall till nyttor i form av fjärrvärme, el och biogas/biogödsel. Detsamma gäller materialåtervinning som glas, metall, plast och papper som återvinns till att producera nya saker. Tack för att du bidrar till ett hållbart Halmstad.

IMG_6959.JPG

Låt din gamla mat göra nytta!

I Halmstad sorterar vi ut matavfall i den gröna påsen. När den gröna påsen är full knyter du ihop den med en ordentlig dubbelknut och lägger den i din vanliga soptunna. Det ska vara lätt att göra rätt!

BA2_9083-1_HEM.jpg

Tips och regler!

För att din sophämtning ska fungera smärtfritt behöver vi din hjälp. Det finns ett par tips och regler du bör titta på. Det är nämligen viktigt att du lägger rätt saker i din soptunna och att den står rätt placerad när vi kommer och hämtar.

Sopsortera.jpg

Sortera rätt

Att sortera rätt är inte så svårt som man kan tro – faktum är att det kan vara både enkelt och roligt. Vi vill inspirera dig att både bli ekonomisk och miljösmart på en och samma gång!