Barn_motljus.jpg

Enkla tips för dig med fjärrvärme!

Med hösten kommer kylan och med det behövs det värme hemma hos dig. Har du fjärrvärme sköter den sig oftast på egen hand. Men det kan vara bra att känna till vad du ska ha koll på så att din anläggning fungerar som den ska.

1. Kika efter läckage

Ett bra första steg är att kika lite extra på din fjärrvärmeanläggning efter eventuella läckage. Upptäcker du läckage kontaktar du oss, så hjälper vi dig! Om det skulle behövas så gör vi ett besök och ser över din anläggning. 

2. Lufta elementen

Innan eller efter uppvärmningssäsong är det alltid bra att se till att lufta elementen i din villa. När du luftar ska du alltid börja med elementen längst ner i huset och fortsätta uppåt.

Om du är osäker på hur du går tillväga kontakta vår kundservice! En VVS-firma kan även hjälpa dig att utföra luftningen!

3. Justera inomhusklimatet

Din fjärrvärmecentral anpassar sig automatiskt efter temperaturen utomhus. När det blir varmare än 17°C utomhus, stängs värmetillförseln automatiskt av och när det blir kallare slås värmen på. 

Vill du justera temperaturen inomhus? Då gör du det genom att använda reglercentralen som sitter på din fjärrvärmeanläggning. De vanligaste reglercentralerna kommer från Siemens eller Danfoss. Vid leveransen av din fjärrvärmecentral har reglercentralen en grundinställning som är optimal för klimatet här i Halmstad-området. Du kan själv justera din inomhustemperatur genom att hålla koll på olika inställningar på reglercentralen.

4. Ha koll på din förbrukning

Inloggad på Mina sidor kan du enkelt följa din fjärrvärmeförbrukning och även jämföra med tidigare perioder och år. Du loggar enkelt in med BankID eller ditt kundnummer.

Har du frågor? Slå oss gärna en signal eller chatta med vår kundservice så hjälper vi dig!