IMG_4698.JPG

Enklare för fler att besöka ÅVC med nytt system

Nu inför vi på HEM ett nytt inpasseringssystem på våra återvinningscentraler. En nyhet är att besöken kopplas till folkbokföringen så att alla boende på samma adress kan komma in med eget körkort utan att behöva registrera sig. Vi öppnar också för inlämning av avfall från andra än bara kommuninvånare med enkel betalning till självkostnadspris. Läs här hur det nya systemet kommer att fungera för dig.

Det var i januari 2016 som HEM:s nuvarande system med bommar och 15 fria besök infördes. Sedan dess har tekniken utvecklats och nya önskemål dykt upp från kunder och besökare. För att hänga med i den digitala utvecklingen inför vi nu ett nytt inpasseringssystem på återvinningscentralerna i Halmstads kommun. Samtliga  återvinningscentraler tas i drift under januari och februari.

Du som kommuninvånare i Halmstad lär inte märka av förändringen särskilt mycket eftersom det mesta ser likadant ut som innan. Du kommer även fortsättningsvis att få 15 fria besök varje år och ditt körkort funkar fortfarande utmärkt för inpassering. Kunder med andra typer av ÅVC-kort kort kommer att få ett nytt kort hemskickat under de närmsta veckorna.

Privatkund utan körkort
Privatkunder folkbokförda i Halmstad som fram tills nu använt ett ÅVC-kort och alltså inte registrerat sina besök med körkort kommer att behöva beställa ett nytt ÅVC-kort. Det gör man enkelt här

Sommarstugekund
Våra sommarstugekunder kommer med det nya systemet inte längre att kunna använda sina körkort för att ta sig in utan kommer att få nya ÅVC-kort hemskickade under de närmaste veckorna. Har du även en folkbokföringsadress i Halmstad använder du ditt körkort för dessa besök. 

Företagskund
Alla företagskunder som har ett ÅVC-kort kommer att få nya kort som ersätter de tidigare utskickade. Har ditt företag inget ÅVC-kort, eller behöver ni ett nytt? Här beställer du enkelt.

Kunder från Falkenberg
ÅVC-besökare folkbokförda i Falkenbergs kommun, som genom ett avtal mellan HEM och VIVAB kan lämna sitt avfall på återvinningscentralerna i Halmstads kommun har fått ett nytt kort hemskickat. Har du frågor om detta vänligen kontakta VIVAB.

Med hopp om tydliga förbättringar
Eftersom det nya systemet är kopplat till folkbokföringen och inte till kundnummer blir det också lättare för familjemedlemmar och boende på samma adress i kommunen att med egna körkort åka in på återvinningscentralen utan att först behöva registrera sig på ett gemensamt kundnummer.

En nyhet, och i mångas åsikt en förbättring, är att turister och tillfälliga besökare nu är välkomna att lämna avfall på återvinningscentralerna i Halmstad. De kommer nu enkelt att kunna betala på plats med kort eller swish för sina enstaka besök till självkostnadspris och slipper köra hem med sitt avfall. Detsamma gäller Halmstads egna kommuninvånare i de fall man skulle överstiga de årliga 15 fria besöken.

Vi på HEM tror att införandet av det nya inpasseringssystemet ska fungera smidigt men hoppas på förståelse från er kunder om det skulle uppstå lite gnissel nu i början när allt är nytt.