Välkommen till Regional Energi!
14-15 oktober
Varmt välkommen till en nätverksträff som garanterat kommer att ge både energi och nya insikter!
Halland är känt för mycket – från sina böljande jordbrukslandskap och pittoreska byar till vidsträckta stränder som lockar både soldyrkare och surfare. En del säger skämtsamt att det bor fler svin här än någon annanstans i Sverige, tack vare alla gårdar och grisar som trivs i vår frodiga natur. Men Halland är så mycket mer: skogar som bjuder på äventyr, dramatiska klippor som möter havet och ett klimat där både människor och grödor frodas.
Vi samlas denna gång just här – mitt i det halländska hjärtat – för att tillsammans utforska aktuella frågor och framtidens utmaningar för vår bransch. Under två halvdagar på Hotel Tylösand bjuder vi på inspiration, samtal och en rejäl dos halländsk gästfrihet.
Som de lokalpatrioter vi är har vi gjort Halland till temat för årets träff. Vi samlas på ett av landets mest spännande hotell och spa – Hotel Tylösand – och vi har laddat programmet med några av våra mest intressanta halländska personligheter. När du ändå är i Tylösand, varför inte passa på att besöka en av Sveriges vackraste golfbanor? Halmstad Golfklubb erbjuder en naturskön och utmanande bana som uppskattas av både nybörjare och proffs.
Varmt välkommen till en nätverksträff som garanterat kommer att ge både energi och nya insikter!
Datum och plats
När? 14-15 oktober
Vart? Hotel Tylösand
Du hittar mer information om bokning av hotellrum i anmälningslänken nedan.
Anmäl dig senast den 10 september.



Några av höjdpunkterna!
Vi är väldigt glada att bland annat välkomna:
- Anders Thornberg, Hallands landshövding, tidigare rikspolischef och chef för Säpo. Med sin unika bakgrund ger han oss sin syn på säkerhetsläget kopplat till energibranschen.
- Sven Werner, Sveriges (kanske världens) mest framstående forskare inom fjärrvärme, verksam vid Högskolan i Halmstad. Han berättar om framtidens fjärrvärme – blir den lågtempererad, och hur möter vi framtidens krav?
- Hallands Hamnar berättar om hur de arbetar med logistik kring CCS och CCU – är det ens möjligt att transportera så stora mängder koldioxid, och i så fall hur?
Program 14-15 oktober
Mer exakta tider kommer längre fram.
Dag 1
12:00 – Lunch på Hotell Tylösand
Vi hälsar er välkomna med en gemensam lunch och en chans att nätverka med branschkollegor.
Anders Thornberg, Landshövding Halland
Med sin bakgrund som tidigare rikspolischef och chef för Säpo ger Anders sin unika inblick i säkerhetsläget och beredskapsfrågorna kopplade till energibranschen. Han reflekterar över hur samverkan mellan myndigheter och företag kan stärka vår gemensamma resiliens.
Håkan Naij, VD, Halmstads Energi och Miljö AB
Håkan berätta om värdskapet och HEM:s roll i det halländska energilandskapet.
Åsa Pettersson, VD, Energiföretagen Sverige
Åsa ger oss en nulägesbild av energibranschen nationellt – vad står vi inför, och hur kan vi tillsammans möta de stora omställningarna?
Konstvandring på hotellet (frivilligt)
Hotell Tylösand rymmer en av Sveriges största privata konstsamlingar – följ med på en guidad rundtur bland spännande verk och berättelser.
Middag
En gemensam middag där vi fortsätter diskussionerna och knyter nya kontakter.
Dag 2
Information från kommunikationsnätverket
Vi delar aktuella frågor från kommunikationsarbetet inom Regional Energi.
Sven Werner, professor vid Högskolan i Halmstad
Sven är en av Sveriges – och världens – mest erkända forskare inom fjärrvärme. Han berättar om framtidens fjärrvärme: blir den lågtempererad, och hur möter vi framtidens krav på energieffektivitet och hållbarhet?
Hallands Hamnar
Representanter från Hallands Hamnar berättar om sin spännande satsning på CCS (Carbon Capture and Storage) och CCU (Carbon Capture and Utilization) – är det ens möjligt att transportera så stora mängder koldioxid, och vilka lösningar finns för framtiden?
Efter lunch: Valfritt studiebesök på Växtvärket
För den som vill erbjuder vi ett spännande studiebesök på Växtvärket – en kreativ mötesplats för hållbarhetsfrågor, cirkulär ekonomi och gröna innovationer för barn och ungdomar. Vårt kunskapscenter besöks varje år av cirka 3000 barn och ungdomar. Läs mer om Växtvärket