photovoltaic-gcbeaf9ab0_1280.jpg

Nu krokar vi arm med Solkompaniet

Elmarknadens prissvängningar och det stora fokuset på hållbarhet har väckt en stor nyfikenhet kring fördelarna med egen solenergiproduktion. Tillsammans med företaget Solkompaniet ska vi på HEM nu hjälpa ännu fler kunder att ta steget till storskalig solsatsning.

Sedan en tid tillbaka märks ett enormt intresse och en ökad efterfrågan från våra kunder kring möjligheten att skaffa solceller på sina tak här i Halmstad. För att möta efterfrågan, och för att få till ett långsiktigt strategiskt samarbete för att kunna ge våra kunder solcellsanläggningar med hög kvalitet, har vi under våren haft uppdrag för detta ute på anbud. Nu står det alltså klart att Solkompaniet vunnit upphandlingen när det gäller kunder med solcellsanläggningar som är större än 100 kWh. 

 

Henrik(3).png

Henrik Schmidt är affärsansvarig Energikomfort på HEM och den som kommer att driva arbetet vidare tillsammans med den nya samarbetspartnern. Han ser positivt på framtiden.

- Det känns kanon att tillsammans med Solkompaniet kunna erbjuda en solcellsinstallation som håller hög kvalitet. De är verkligen en partner som kan branschen och kundernas behov, säger Henrik Schmidt

Fördelar med samarbete

Solkompaniet, experter på just storskalig solkraft, är en helhetsleverantör med gedigen erfarenhet av att hjälpa företag, fastighetsägare och markägare i Sverige att nå sina hållbarhetsmål. Att HEM nu krokar arm med dem innebär att vi tillsammans kan hjälpa kunder i Halmstads kommun att smidigt och tryggt komma i gång med egen solenergiproduktion.  

- Ulf Christiansson, Key account manager på Solkompaniet, ser flera fördelar med det kommande samarbetet. Vi har redan ett väl fungerande samarbete med HEM som nu fördjupas till ett mer strategiskt. En annan fördel är att vi och HEM kommer att arbeta ihop under lång tid vilket underlättar vår etablering på marknaden som ett bra koncept för solenergi i regionen, säger han.

Ulf understryker att Solkompaniet tillsammans med HEM kommer att skapa en trygghet åt kunden genom samarbetet i affären. Han ser därför mycket fram emot uppdraget på både kort och lång sikt.

Vägen framåt - batterilager

När nu upphandlingen för solenergin är på plats är nästa steg att titta närmare på våra olika paketeringar och hur vi kan få till ett flexibelt och framtidssäkrat erbjudande för solceller i kombination med batterilager.

- Efterfrågan på batterier och lagring blir bara större. Vi kikar på olika sätt att ge en komplett lösning åt våra kunder. Det gör oss också till den perfekta partnern eftersom vi inte bara ser till att de får solceller på sina tak, och tryggt och enkelt kommer i gång med sin produktion, utan även tänker steget längre och säkrar upp för dem i nästa steg, säger Henrik Schmidt.

Ny upphandling för solceller till mindre anläggningar

Upphandlingen för konsumentanläggningar och anläggningar till näringsidkare som är under 100 kW kommer att gå ut på ny upphandling inom kort. Förhoppningen är att den är klar redan i höst. Till dess fokuserar vi på HEM på att hjälpa kunder med storskalig solenergiproduktion.

- När upphandlingen är klar ska vi kunna hjälpa både större och mindre kunder med egen produktion. Vi vill vara ett självklart val för alla oberoende av vilket behov de har, summerar Henrik Schmidt.