BYLARS_HEM20171026_Personal_Varumarkeshandbok_Sopakare_Marie_Hidevall_0005.jpg
Halmstad.jpg

Har jag ansvar som fastighetsägare?

Det enkla svaret är ja. Som fastighetsägare måste du se till att dina hyresgäster har en fungerande sophämtning och att dina gäster är informerade om vilka regler som gäller i Halmstad. Det är dessutom du som betalar för sophämtningen i ditt hus.
IMG_5104_21347.JPG

Har jag ansvar som företagare?

Som företagare ansvarar du för att din avfallshantering följer gällande lagar och regler. Avfall som är jämförbart med hushållsavfall från privatpersoner faller dock under det kommunala insamlingsansvaret och hanteras av oss på HEM. Skolor, butiker, omsorg, restauranger och storkök är några exempel på detta. Du kan själv välja vem som ska transportera och behandla ditt avfall under förutsättning att de har gällande tillstånd för sin verksamhet.
Flicka_sand.jpg

Kunskap är makt

Dålig eller utebliven personalinformation är en av de vanligaste orsakerna till att ditt företag inte sorterar rätt. Vi hjälper dig med utbildning och information, så att hela företaget kan bidra till ett starkare miljöarbete. Som kund hos oss får du och ditt företag regelbundna rapporter på allt som rör er avfallshantering. Vi följer upp, dokumenterar och håller koll på er lämnade volym.
BYLARS_HEM20171027_Personal_Varumarkeshandbok_Saljare_0003.jpg

Vi hjälper dig!

Det kan låta som att det är mycket lagar och regler att hålla koll på men lugn, vi hjälper dig mer än gärna och finns bara ett samtal bort.