Ledningsvisning

Elnät

HEM Elnät

Informationen på denna sida är från Halmstads Energi och Miljö Nät AB - ditt lokala elnätsföretag i ständig beredskap.

Att märka upp var ledningar under jord befinner sig gör vi för att kablarna inte ska riskera att grävas av.

Vid grävnings- och schaktarbeten finns det saker att tänka på för att undvika obehagliga överraskningar för både oss på HEM Nät och er som entreprenör. All denna information hittar du i vår grävanvisning.

Beställning av ledningsvisning gör du via ledningskollen.se, en gratis webbtjänst där du enkelt får reda på var ledningar och annan infrastruktur finns. 

Så går det till

När ledningsmärkningen sker förväntar vi oss att beställare eller utsett ombud befinner sig på plats för att ta del av ledningskartor samt information från vår personal. Innan det får maskinschaktning inte utföras i ledningarnas närhet. Om skada ändå uppstår ska felanmälan göras. Detsamma gäller om ledning inte påträffas inom markerat område eller om ledning påträffas i annat läge än vad som markerats. Beställaren eller utsett ombud godkänner i samband med utsättningen att denne tagit del av informationen, samt förbinder sig att följa anvisningarna.

 

Beställ ledningsvisning

Ska du gräva och undrar var kablar och ledningar finns? Då kan du göra en ledningskoll här.

Ledningskollen.se

Tillfällig anslutning

Tillfällig anslutning

Om du behöver ström under viss tid, exempelvis under byggnationstid, kan vi ansluta dig tillfälligt till vårt elnät. Detta tar, om det finns tillräcklig kapacitet i befintligt elnät i närheten, fem arbetsdagar från det att vi har fått in en komplett beställning.

Elinstallation

Anslutning till elnätet

I Halmstads tätort är det vi på HEM Nät som äger och ansvarar för elnätet. Bygger du nytt eller behöver en tillfällig anslutning ska du därför vända dig till oss.

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.