Sortera matavfallet du med!

Matavfallet är en enorm miljövinst. Av matavfall blir det nämligen biogas och biogödsel.

Du som bor i villa

Bor du i villa använder du den gröna påsen till ditt matavfall.

Villa - Så här gör du

Du som hyr av HFAB

Bor du i en HFAB-lägenhet använder du den gröna påsen till ditt matavfall. 

HFAB - Så här gör du

Övriga lägenheter

Bor du hos en annan hyresvärd/BRF slänger du ditt matavfall i soppåsen.   

Lgh - Så här gör du

Matavfall

Information in English?  This is how you sort your food waste if you live in an HFAB appartment

 

Bara mat i den gröna påsen!

I Halmstad använder vi den gröna påsen som du slänger ditt matavfall och dina matrester i. Men vi hittar sladdar, stearinljus och annat i de gröna påsarna i vår sorteringsanläggning. Och då gör ju sorteringen ingen nytta. Bara mat, tack i din gröna påsen!

matsvin016.jpg

Gröna påsen - då, nu och framåt!

Snart är det fyra år sedan Halmstad körde i gång matavfallsinsamling från hushållen. Gröna påsen har blivit omdiskuterad och även om det inte varit en ren solskenshistoria har mycket hänt längs vägen. Hur har det gått? Har vi uppnått målen? Hur duktiga är vi på att sortera och hur ser planen ut framåt? Vi djupdyker i frågan!

Historien om den gröna påsen...

2017

Vi startar insamlingen av matavfall i grön plastpåse i hela vår kommun. Den optiska anläggningen för utsortering färdigställs och invigs. 

2019

Dålig kvalitet i påsarna gör att vi slutar ta emot gröna påsar från lägenheterna i kommunen. Villorna fortsätter, där det är högre kvalitet. 

2020

Med start för HFAB-lägenheter kör vi nu igång med den gröna insamlingen för lägenheter igen. Grön påse i brunt separat kärl.

2021

Målsättningen är att ALLA i Halmstads kommun, oavsätt om du bor i villa eller lägenhet, ska kunna sortera ditt matavfall i grön påse.