privat_eller_el.jpg

El

Elektricitet är en grundbult i vårt moderna samhälle, det är inte mycket som fungerat om inte elen flödat i kablarna. Därför finns vi här. Vi ser till att din kaffebryggare kokar ditt livsviktiga kaffe och se till att din verksamhet flyter på varje dag - hållbart och driftsäkert.

Vi hjälper dig att hitta rätt elavtal till ditt företag. Med ett elavtal hos oss kan ni känna er säkra på att ni gjort ett medvetet hållbart val. Läs mer om våra avtal och villkor

Elektricitet är viktigt men kan också vara ganska krångligt. I Sverige har vi två olika sorters elföretag - elnätsföretag och elhandelsföretag.

varme001.jpg

Skillnaden mellan elnät och elhandel

Elnätet är de ledningar som transporterar elen till din fatsighet medan elavtalet bestämmer vilket företag som ska transportera elen genom ledningarna - hela vägen till dig. Vilken aktör som äger elnätet du är ansluten till beror på vart i landet du bor. Detta är ingenting som du kan välja själv. Men oroa dig inte – dessa elnätsavtal är strikt reglerade av Energimarknadsinspektionen. Vilken aktör som ska få distribuera elen genom ledningen och hem till dig är däremot helt fritt - här finns en uppsjö av alternativ att välja mellan.

Ficklampa_2.jpg

Strömavbrott?

Läs mer om planerade, pågående och avslutade strömavbrott här.

Nissan_hus.jpg

När elen inte räcker till

När elen inte räcker till kan Svenska kraftnät beordra företagen som äger regionnäten att koppla från el i vissa områden. Läs mer om vad det kan innebära för dig och ditt företag.