kyla3_1.jpg

Fjärrvärme - klimatsmart och bekvämt

Fjärrvärme är hållbart ur många aspekter. Istället för att varje fastighet har sin egen värmekälla, får den som har fjärrvärme sin värme från en gemensam anläggning "fjärran från" fastigheten. Fast egentligen är det inte så fjärran eftersom värmen är lokalt producerad.

I Halmstad har fjärrvärmen funnits sedan 1979 och firar i år 40 år. Det första bostadsområdet att värmas var Fyllinge, därefter har det blivit många fler. Fjärrvärmen i Halmstad kommer från energi som annars skulle gått till spillo. Vi använder nämligen till största del avfall och spillvärme från industrin som bränsle för att göra fjärrvärme till ditt hus – smart, smidigt och miljösnällt!

Avtal och priser 

Fjärrvärme är en hållbar uppvärmningsform både vad gäller miljö och plånbok. Vi håller stabila priser och du slipper överraskningar. Vår prismodell för fjärrvärme består av två delar: en energidel och en effektdel. Se priser och avtal 

 

Spindelvav_motljus.jpg

Vårt klimatbokslut

Visste du att vår fjärrvärme faktiskt bidrar till att MINSKA vår påverkan på klimatet? Faktum är att om alla invånare i Halmstads kommun avstod från att köra bil i ungefär 1,5 år så skulle vi få en lika stor minskning av koldioxidutsläppen som vår verksamhet bidrog med under hela 2017. Ganska bra va?