Energitjänsteavtal

Skräddarsytt energitjänsteavtal för trygg och problemfri fjärrvärme!

Vill du ha en fjärrvärmeanläggning i gott skick? Med ett energitjänsteavtal hos HEM får du en partner som ser till helheten, hjälper dig spara energi med smart och återkommande proaktivitet samt dedikerade servicetekniker med jour dygnet runt.

Hur mår fjärrvärmeanläggningen? För att slippa oförutsedda avvikelser och onödiga utgifter när det gäller värme och varmvatten är det viktigt att ha koll på det. Det är en bra idé att överlåta drift- och underhåll till en partner som har detta i fokus dygnets alla timmar. Vi på HEM har sedan länge erbjudit våra fjärrvärmekunder energitjänsteavtal som baseras på den unika verksamhetens förutsättningar och behov.

Varför energitjänsteavtal?

  • Energitjänsteavtalet ger trygghet och stabilitet.
  • Jour dygnet runt året om. Genom vårt övervakningssystem har vi koll i realtid.
  • Tillsammans med er strävar vi efter att ständigt uppnå bättre komfort och energieffektivitet.
  • Årlig genomgång av förbrukning, återrapportering vad gäller felavhjälpning och förslag på förbättringar.
  • Proaktiva investeringar för att spara pengar.
  • HEM kan bistå med finansiering när det gäller byte av fjärrvärmecentral, solceller och/eller andra energirelaterade besparingsåtgärder.
Drifttekniker ser över kundens system

Kompetenta och dedikerade servicetekniker

Låt HEM ansvara för drift och underhåll genom ett energitjänsteavtal. Då får du en proaktiv partner som ser till helheten, förbygger problem och föreslår förbättringar. Du får också en personlig servicetekniker som ofta har koll på långt mer om anläggningen än vad som krävs för att fullgöra åtagandet i energitjänsteavtalet. Det är inte ovanligt att din servicetekniker hinner åtgärda larm innan ni själva hunnit uppfattat att något är fel.

Så här går det till

Vill du att Halmstads Energi och Miljö ska sköta driften av din byggnads tekniska installationer, övervaka larm och hjälpa dig energieffektivisera?  Så här startar vi.

1. Möte

Du träffar en affärsingenjör som är energiexpert för att gå igenom ert nuläge och förutsättningar. 

2. Behovsanalys

Vi går igenom byggnadens tekniska installationer och föreslår förbättringspunkter.

3. Avtal

Arbetet resulterar i ett avtalsförslag.

4. Installation

När avtalet är godkänt tar HEM över driften. Vi kopplar ihop ert system med vårt övervakningssystem.

5. Förvaltning

När installationen är klar sker återkommande planlagda driftsmöten, uppföljning av energi, förebyggande underhåll och förslag på förbättringsåtgärder.

Vi hjälper dig

Vi hjälper er att hitta det bästa alternativet för er verksamhet!

Lämna dina uppgifter   Kontakta oss

Brf Östergård

Krångelfritt boende i Halmstads största bostadsrättsförening

Brf Östergård bildades 1965 och hyser idag cirka 1200 hyresgäster, fördelade på 390 lägenheter i olika storlek. När området var nytt var barnfamiljerna i majoritet här, men idag har medelåldern höjts markant trots att även många studenter hittat hit på grund av närheten till högskolan. Här levs livet och här flyter det mesta på i gott samarbete mellan föreningen och HEM.

Hotel Tylösand

Hotel Tylösand: "Energitjänster ger oss trygghet"

Det har nu gått drygt tio år sedan Hotel Tylösand anslöt sig till fjärrvärmenätet och ­tecknade­­ Energitjänsteavtal med HEM. Samarbetet har lett till flera ­anpassade lösningar som gynnar både gäster och personal.

Smart värmeoptimering

Smart värmeoptimering för er fastighet

Vill ni ha en smartare uppvärmning i er fastighet som bidrar till en bättre miljö och lägre kostnader? Ja, då är tjänsten Värmeoptimering det perfekta valet!