Inspiration

Ibland behövs lite extra inspiration för att orka göra det där lilla extra - både för sig själv och sin omgivning. Här hoppas vi att du kan inspireras av oss!

Kvinna laddar sin elbil
Inspiration
2024-05-28

Ökat intresse för laddstationer

Allt fler invånare vill investera i en elbil och vara en del av omställningen till det fossilfria samhället. Bor man i egen villa är det naturligtvis lättare att sköta sin elbilsladdning än om man bor fem våningar upp i en hyreslägenhet eller i en bostadsrätt. Men allt fler hyresvärdar och fastighetsägare har börjat investera i laddstationer för sina hyresgäster.

HEM logo på fasad
Inspiration
2024-04-23

Christoffer fick ny chans

Från social fobi och ständig oro till levnadsglad och självsäker kollega som hoppas på fast anställning. För Christoffer Ek, 29, blev arbetsträningen på HEM starten på ett helt nytt liv. Ett liv som han idag lever fullt ut som aldrig förr.

Äpplen på marken
Inspiration
2024-04-23

Flexibla arbetstider blev lyckodrag

I alla väder, men med bra HEM-kläder, åker kollegorna i HEM:s parkgrupp Maija Svensson och Salah Albdulla ut och håller bolagets alla anläggningar i snyggt skick. En och annan maskin och något krånglande fordon får sig också en överblick eftersom Salah har ett brett register av kunskaper.

Beredskap med kunden i fokus
Inspiration
2024-04-05

Beredskap med kunden i fokus

HEM:s tekniska förvaltare på energitjänster är gruppen som dygnet runt, 365 dagar om året, rycker ut när kundernas anläggningar krånglar. Som en förlängd arm till affärsingenjörerna ser de till att systemen fungerar och att snabbt vara ute om något ska justeras, lagas eller bytas. Här jobbar bland annat teamchef Carin Zachrisson och Slobodan Markovic.

Ljusare tider på elmarknaden
Inspiration
2024-04-04

Ljusare tider på elmarknaden

Nu har vi, förhoppningsvis, lämnat en period av kallare väder bakom oss och börjar äntligen gå mot vår. För elmarknadsläget innebär det att det rimligtvis blir lite lägre spotpriser den närmaste veckan då det rörliga priset hamnar lägre än tidigare på grund av högre temperaturer, mer blåst och kanske blötare väderlek.

Inspiration

Linda gör HEM säkrare

För att HEM ska uppnå målet om att vara en hållbar och säker arbetsplats finns arbetsmiljösamordnare och skyddsombud på alla avdelningar. En av dem som arbetar med att driva arbetsmiljöarbetet är Linda Axelsson.

Läs mer om linda gör hem säkrare
I ständig beredskap - dan elanläggningsansvarig hem jobbar med elledningar
Inspiration
2024-03-21

El till dig - dygnet runt, varje dag

Elen är en förutsättning för att vårt samhälle ska fungera. Därför finns Dan och hans kollegor här hos oss - dygnet runt, varje dag. De ser till att din kaffebryggare kokar ditt livsviktiga kaffe, såväl på julafton som en helt vanlig måndag.

Inspiration
2024-03-07

Nya utmaningar ger ökad arbetsglädje

Att trivas på sin arbetsplats vet vi ju alla är jätteviktigt. I det ingår ofta att få lite nya uppdrag och utmaningar som gör att man utvecklas och lär sig något nytt. En som vet hur det fungerar är Julia Carlsson på kundservice som det senaste året ingått i och administrerat arbetet för appen Mitt HEM.

Inspiration
2024-02-12

Ivan har koll på avfallet

En som dagligen arbetar med att se till att detta sköts på bästa sätt är HEM:s bränslekontrollant Ivan Linnåsen. Genom stickprov på inkommande lass och i dialog med kunderna jobbar han för både produktion och miljö en lastbil i taget.