Utvalda artiklar

Vintertipsen för din soptunna

Snö och vinter kan vara alldeles underbart men kan ställa till det en hel del när det kommer till soptömningen hemma hos dig. Här tipsar vi dig om hur du får sophämtningen att flyta på även i vinterväder.

Kristofer Arvidsson Skolinformatör på Växtvärket

Alltid redo på Växtvärket

Skolinformatör Kristofer Arvidssons arbetsdagar kan skilja sig åt en hel del. Med uppdraget att utbilda våra yngsta medborgare i hållbarhet, miljö och energifrågor gör han en viktig insats för framtiden. Och i vår händer det en massa nya spännande saker på Växtvärket.

Fler laddplatser i Halmstad

Fler laddmöjlighter under 2024

Nästa år ska HEM installera 246 nya laddpunkter för elbilar på kommunens mark till en kostnad av drygt 7,1 miljoner kronor. Allt med ambitionen att före 2030 nå målet om 10 000 laddplatser för elbilar runt om i Halmstad.

Upp och ner för elpriset

Nu har vi haft smällkalla temperaturer den senaste veckan som lika snabbt övergått i någon plusgrad. Fluktuerande elpriser och i Frösakull uppmaningar från oss på HEM om att spara på elen eftersom kylan och obalans i elanvändningen mellan olika bostadsområden lett till snedbalans i elnätet. Vad är det som händer på elmarknaden och hur ser det ut under de kommande veckorna?

Nu byggs återbrukshus på ÅVC

Med start den 21 november och med planerad invigning i mars 2024 påbörjas nu bygget av ett helt nytt återbrukshus på ÅVC Flygstaden. Dagens container ska bytas ut mot ett gult trähus i två delar med en kall lokal och en uppvärmd lokal. Nu blir det lätt att återbruka rätt!

Daniel Gustavsson

Pushnotiser ny service till sopkunder

Från och med söndagen den 29/11 kommer HEM:s avfallskunder, som laddat ner Mitt HEM-appen, att få pushnotiser med påminnelse om att ställa ut soptunnan för tömning. Daniel Gustafsson, lösningsarkitekt på HEM:s IT-avdelning, är jätteglad för den nya servicen som han tror att kunderna kommer få nytta av direkt.

Thomas Brinck får utmärkelsen Årets hjärta

HEM:s medarbetare Thomas Brinck fick i dag ta emot kommunens nyinstiftade medarbetarpris Årets hjärta för sitt arbete med att få in människor utanför arbetsmarknaden både i jobb och ett socialt sammanhang.